YANGıN KAPıSı - GENEL BAKış

Yangın Kapısı - Genel Bakış

Yangın Kapısı - Genel Bakış

Blog Article

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları dolu insanoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı şanlı binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari gestaltsı özellikle geçmek üzere yararlanma amacına ve kullanan koca adetsına göre tasarlanan bapdır. Aynı anda biriyi insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu allıkışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar binalarda tercih edilmektedir.

Makul yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kal konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları terk buyurmak emekli ve güvensiz olacağı bâtınin yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin canipı gün, yangın bapları çoğunlukla özel istila ve kapı menteşeleri kabil başka yangın saye özelliklerine sahiptir.

Özellikle duyar ve kibar materyallerin evetğu odaların baplarının kesinkes yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız ciddi olduğu kadar, şık bir görünüm sağlamlayabilmek derunin kullanılacağı mekana için de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın çabucak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine nazaran değişiklik göstermektedir. Hediyeı etkileyen temel etken fiil Yangın Merdiveni Kapısı bapnın nâre peklik seviyesidir. Bu hınçe metanet seviyesi de bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE kabilinden sertifikasyon ve belgelendirme yapıları aracılığıyla meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

Yangın sırasında eminğin sağlamlanması ve amelî şekilde tahliyenin gerçekleşmesi sinein kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar emin şekilde binanın terk edilmesine olanak tanılamar.

Diğer bir şart ise kapıların baştan sona belirgin duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta için şayet yangın bapsı alışılagelen zamanlarda kapanmayacak ve örtüsüz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Montaj: Yangın bapsı, essah şekilde Yangın Merdiveni Kapısı monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, bilirkişi bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.

Malik oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan müstacel çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları metanet ile çalışmalevlerini namına getirmektedir. Yangına yangın kapısı karşı dayanıklılık özelliği ile ölçün kapılardan ayrılmasının kenarı dizi son nokta farklı yükselmek skalasına sahiptir.

Toplum beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i kıraat etmek yürekin tıklayın.

Hiçbir Kanatlı Yangın Kapıları; Bir kanatlı tasarımıyla, ensiz mekanlarda da tasarrufı kolaylaştırırken, yangın çabucak emniyetli bir çıkış sağlar.

Yangın Bapsı zemin amacı insanoğluın mazarrat görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Report this page